Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, призова западните

...
Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, призова западните
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Плановете за преговори с Русия са нереалистични

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на украинската президентска канцелария, призова западните страни да не се разсейват с нереалистични планове с Руската федерация, а да дават на Украйна оръжие.

Според Подоляк не може да има съглашение с Русия и войната би трябвало да завърши с нейното проваляне.

" Не се разсейвайте с приказки за нереалистични проекти: не можете да преговаряте с Русия. Войната, която Русия стартира, би трябвало да приключи единствено с нейното проваляне. Затова, в случай че перифразираме Хемингуей:  " Здравейте, оръжия! "  В нужните пропорции - артилерия, бронирани машини, безпилотни самолети и ракети с по-дълъг обхват ", акцентира Подоляк.

Днес украинският президент Володимир Зеленски призна в изявление за френския ефирен канал LCI, че е подтикван да договаря с Москва. Именно това изведе и съветската държавна организация ТАСС, а не идващите фрази на Зеленски: " Има хора, които ме карат да седна на масата за договаряния. Но не виждам нищо за разискване ", съобщи той.

Разговорите сред Русия и Украйна до момента не са довели до нищо. Кремъл отхвърли предлагането на Съединени американски щати за преговори с изискването за " евакуиране от Украйна ", до момента в който Украйна слага като изискване за договаряния " освобождение на личните си земи ".

УНИАН напомня думите на Дмитрий Кулеба, украинският външен министър, от 13 декември, че Украйна прави всичко допустимо да форсира успеха, само че всяко решение за преустановяване на войната ще се основава на изтеглянето на съветските войски от всички украински територии от 2014 година Той също по този начин акцентира, че Украйна желае обективен и дълготраен мир, а не отсрочване на войната.

Кулеба отбелязва също, че изказванията на Кремъл за хипотетична подготвеност за мирни договаряния с Украйна са димна завеса. " Всъщност те нямат никаква тежест, тъй като декларираната на думи подготвеност за мирни договаряния се опровергава непрестанно от изстрелването на ракети по мирни украински градове. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР